Svišti v památníku

Svišti v památníku

V sobotu 25.3. jsme se společně se Svišti vydali do památníku Leoše Janáčka v Brně. Sraz jsme měli ve 3 hodiny na České „pod koněm“. Nakonec se nás bohužel sešlo jen 6, ale to nám náladu vůbec nezkazilo! Užili jsme si to totiž patřičně i tak.

Po krátké cestě jsme došli k domku pana Janáčka. A tam to začalo! Uvnitř na nás čekala milá paní průvodkyně, která nám popovídala o životě a dílech Leoše Janáčka. Viděli jsme vitríny s jeho operami  – Její pastorkyňa, Výlety pana Broučka, Káťa Kabanová – ale nejvíce nás zajímala opera LIŠKA BYSTROUŠKA! Pustili jsme si ji na videu, a k tomu nás čekal úkol. Vyplnit pracovní listy. Museli jsme odpovědět na spoustu záludných otázek, jako například KDO napsal Příhody Lišky Bystroušky, KOLIK a JAKÉ hrají v opeře nástroje či CO je tam postavy. Vše jsme samozřejmě správně vyplnili. P1100432

V památníku jsme si také prohlédli autentickou Janáčkovu pracovnu. Exkurze se nám moc líbila a těšíme se na další! V dubnu nás čeká návštěva Anthroposu,v květnu pak Lamacentrum a konečně v červenci náš tábor!!

Fotky a další informace k akcím též na naší FB skupině